JÍDELNÍ LÍSTEK

JL 2019 new (1)

 Od roku 2015 pro vás připravujeme vybrané pokrmy z našeho jídelního lístku novým koncepčním způsobem Beer & Food  

Beer & Food

Z naší historie již dávno víme, že se pivo podávalo k jídlům častěji nežli voda. Ta totiž nezřídka bývala špatná a nezdravá. Oproti tomu se u piva neduhy objevují takřka okamžitě, takže kombinace piva a jídla je tedy naprosto tradiční a přirozená. Víte, že pivo se vařilo již 7000let před naším letopočtem?

 

 Beer & Food „chuť opravdové velikosti“

Předkrmy

Pivní pomazánka OBATZDA 

60,-

 

Jemně třený tatarský biftek z hovězí svíčkové a roštěné,

s kapkou koňaku, křupavé chlebové topinky s česnekem

velký 289,- 

Kuřecí terinka s játry na višňovém coulis,

opečená bagetka

79,- 

 

 

Domácí pivní speciality BF – do vyprodání

[/vc_column_text]

Paštika z marinovaných kachních jater

v portském víně a zeleném nakládaném pepři

79,-

Husí játra konfitovaná v sádle

s tymiánem a smaženou cibulkou

87,-

Vepřové škvarky ala rillettes

z vepřového krku a vnitřního sádla

87,-

Nakládaný sedlčanský hermelín

se směsí koření a bylinek, chilli papričkou a česnekem

105,-

Nakládaný buřt s cibulí,

octem a feferonkou

65,-

 

[/vc_column]

Saláty

[/vc_column_text]

Toskánský salát s vejcem, proscuittem, olivami  a parmazánem

(mix listových salátů, cherry rajčátka, sušená rajčata, okurka, bylinkový vinaigrette)

177,-

Caesar salát s kuřecím masem

parmazánem  a bylinkovými krutony

175,-

Svěží salát s pečenou červenou řepou

sojovými klíčky, ořechy, fresh pečenými kousky rostbífu a křupavými crostini

184,-

Newyorský obědový detox  salát s kuřecím masem

(listové saláty, řapíkatý celer, hroznové víno, jarní cibulka, granátové jablko, jogurtovo-hořčičný dresink)

175,-

Malý svěží salát z čerstvé zeleniny

70,-

K salátům doporučujeme opečenou česnekovou bagetku 30,-

Polévky

Pivovarská zelňačka

ze sudového tuřanského bílého zelí s vyuzeným vepřovým krkem, smrkovými hřiby a smetanou

54,-

Půl dne vařený vývar

z hovězích žeber a morkových kostí s pošírovaným hovězím krkem, nudlemi a zeleninou

49,-

 

Domácí kuchyně

Pomalu tažený guláš 

z hovězího karabáčku  na „Starobrněnské 12“, s čerstvou cibulkou a křenem

158,-

doporučujeme doobjednat kynutý knedlík nebo čerstvý domácí chlebový bochánek

Svíčková pečeně z loupané plece

s houskovým knedlíkem a brusinkovým terčem

198,-

Konfitovaná kachna ve vlastním sádle

z Dolní Libochové, dušené červené zelí s vínem a skořicí, bramborové šišky se smaženou cibulkou

243,-

Pečená vepřová žebírka

v pivní marinádě, vařená kukuřice s máslem, česnekový dip, nakládaná beraní paprika, křen, hrubozrnná hořčice, rozpečený chléb

355,-

Pečená kuřecí křídla s pikantní marinádou a bílým sezamem

zelný salát a rozpečený chlebový bochánek

175,-

Pečené přední vepřové koleno

v marinádě z černého karamelového piva, kysané tuřanské zelí, nakládané okurky a beraní paprika, křen, hořčice, rozpečený chléb

265,-

 

Jídla domácí kuchyně servírujeme do vyprodání specialit, mimo objednávky předem.
Dovolujeme si upozornit naše hosty, že příprava pečeného kolena trvá 40 – 50minut.
Děkujeme za pochopení

Vegetarián

Poke bowl s grilovaným tempehem 

a sladkokyselým dresinkem

175,-

Zelené kari s tofu a kokosovým mlékem

(hrášek, mrkev, jarní cibulka, paprika, kešu ořechy, koriandr)

178,-

 

Špagety pomodoro

159,-

Speciality z grilu a pánve

Grilovaný vepřový kotlet

s vrchním tukovým krytím, na omáčce z červeného vína, česneku a rozmarýnu s nastavovanou bramborovou kaší

229,-

Smažený česnekovaný řízek

z vepřového hřbetu, bramborový salát

192,-

Kuřecí supreme na másle

bylinkový bulgur s černou čočkou a restovanou zeleninou

210,-

Royal hovězí hamburger s meruňkovou hořčicí

pancetou a parmazánovým chipsem, steakové hranolky a pikantní ananasová majonéza s chilli a koriandrem a

215,-

Vyzrálé hovězí steaky „čestr“

Steak „STRIPLOIN“z nízkého roštěnce   220,-

Steak „TENDERLOIN“, z hovězí svíčkové 499,-

 

Doporučené přílohy a omáčky ke steakům

Restované fazolové lusky se slaninkou 49,-

Vařené kukuřičné špalíky s máslem 49,-

Steakové bramborové hranolky 42,-

Smetanová omáčka s nakládaným zeleným pepřem a koňakem 45,-

Dijonská máslová omáčka 45,-

Chimichurri omáčka/olivový olej, česnek, cibulka, chilli, petrželka, oregáno, vinný ocet 45,-

Restovaná zelenina na grilu, ochucená rozmarýnem a citrusovým balsamicem 49,-

 

Ryba

Grilovaný filet z čerstvého lososa

marinovaný v citrusové soli, pyré z avokáda a limetového creme fraiche, grilovaná zelenina s černou čočkou“ beluga“,

pesto z čerstvých bylinek

248,-

 

Deserty

Beermisu

do korblíku s pravým kakaem -máčené piškoty v zredukovaném černém pivu a kávě, espresso se šlehaným mascarpone

98,-

Moravský větrník

s krémovou karamelovou náplní

55,-

Koláč s višněmi a karamelem

48,-

Sezónní dezert

89,-

Domácí zmrzliny

maková s višněmi, karamelová se solí, vanilková, jahodová
/ kopeček

28,-

Přílohy

  • Domácí pečené brambory 42Steakové bramborové hranolky 42Šťouchané brambory 45Vařené petrželkové brambory s máslem 42Bramborový salát s majonézou 45 Restované fazolky se slaninkou 49Vařené kukuřičné špalíky s máslem 49Černá čočka Beluga 49Domácí chlebový bochánek 20rozpečená česneková bagetka 30jasmínová rýže 38nastavovaná bramborová kaše  45Restovaná zelenina na grilu, ochucená rozmarýnem a citrusovým balsamicem 49Hořčice celozrnná 15Křen z Jívoví 15Česnekový dip z Hostětína 15 Sterilovaný okurek ze Znojma 20Nakládaná paprika z Mutěnic 20Tuřanské kysané zelí 20

JÍDELNÍ LÍSTEK RESTAURACE JE K DISPOZICI TAKÉ VE FORMÁTU PDF

PRO ZASLÁNÍ JÍDELNÍHO LÍSTKU PIVNICE NÁS PROSÍM KONTAKTUJTE