PIVNÍ ŠKOLA

Jako pivní znalci dobře víte, že načepovat dobré pivo není maličkost. Dobrá zpráva ale je, že za sebou nemusíte mít roky za výčepním pultem, ani vám rukama nemusí projít stovky pivních beček – je tady pivní škola, která vás bez žákovské a domácích úkolů naučí:

Technologii výroby piva krok za krokem

Proces vaření piva je malým zázrakem, při kterém záleží na každé maličkosti. Od výběru nejlepšího chmele a nejlepší vody až po správné balení a podávání. Tajemství celého procesu vám poodkryje mistr technologií našeho pivovaru.

Jak pivo skladovat a jak s ním zacházet

Koupit si v pivovaru bečku umí každý hospodský. Pořádný pivní sklep a kvalitní pivní vedení ale abyste dnes pohledali. O tom, jak se s pivem zachází na jeho cestě mezi pivovarem a půllitrem na stole si popovídáme s našimi odborníky.

Jak pivo točit

Sklenice čisté a správně vychlazené, pivo v ideální teplotě, čisté trubky,… a co ještě? Kromě všech důležitých detailů čepování piva si také vyzkoušíte, jak natočit pivo s pořádnou čepicí nebo na hladinku.

Jak jej degustovat

Sommeliérství bylo sice dlouhou dobu vyhrazeno jiným oborům, dnes však každý znalec ví, že také pivo lze vychutnávat a zkoumat jeho chutě i vůně. Náš sommeliér vám představí historii a základní druhy piva, společně pak vyzkoušíte, jak se pivo hodnotí na degustačních soutěžích, proč občas vzniká nežádoucí zápach nebo které potravy zvýrazní chuť piva.

PŘIHLÁŠKA

Vaše jméno (vyžadováno)

Váš email (vyžadováno)

Váš telefon

Vzkaz